...πλέον γνωστή και ως La Brebis!

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Βλαχοδήμαρχοι

Δεν τους έχουμε σε αποκλειστικότητα. Υπάρχουν παντού και τρώγονται μεταξύ τους ωσάν τα σκυλιά!


Η παραπάνω επιγραφή βρίσκεται στην πόλη της Orange και μας ενημερώνει επιγραμματικά ότι το παρόν κτίριο ανεγέρθη ενάντια στον πολεοδομικό σχεδιασμό από τον τότε σοσιαλιστή δήμαρχο της πόλεως, κάτι που κατέστη δυνατό χάρη στην συμπαράσταση του τότε σοσιαλιστή υπουργού (η υπογράμμιση δική μου). Καταλήγει δε ότι εδώ και 15 χρόνια οι Ορανζέζοι το πληρώνουν.



Δεν ξέρω αν χτίστηκε παράνομα αλλά ένα δίκιο το έχει η ταμπέλα. Το κτίριο βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου μέσα σε μια γειτονιά με αρχαίο θέατρο και πολύχρωμα διώροφα σπιτάκια.


Παραπέρα συνάντησα άλλη επιγραφή, σαφώς πιο διασκεδαστική:

"Τα γουρούνια δεν είναι αυτά που νομίζετε", σημειώνει. Η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων!

5 σχόλια:

  1. Τέτοιου είδους κτίρια,σε τέτοιες γειτονιές,τα φτιάχνουν για να σπάει τη μονοτονία του κλασίκου και φυσικά να ξεχωρίζουν με τη μοναδικότητα τους και τη σύγχρονη αρχιτεκτονική τους.Φυσικά κοστίζουν κάτι παραπάνω...!
    Στην Αθήνα,κάποια στιγμή,είχε τοποθετήσει ο Δήμος κάτι κουτιά,σαν γραμματοκιβώτια φαντάσου,με δωρεάν σακουλάκια και γάντια για να μαζεύουν τα κακάκια των σκύλων τους,όσοι τους έβγαζαν βόλτα,καλή ιδέα αλλά μεγάλη αποτυχία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν διαφωνώ για την προσθήκη του μοντέρνου στοιχείου αλλά κυρίως για το μέγεθος του μονολιθικού κτιρίου σε μια περιοχή με αποκλειστικά χαμηλά κτίρια. Τώρα, όσον αφορά την αισθητική, αυτό είναι υποκειμενικό θέμα. Ο καταγγελτικός τόνος όμως της επιγραφής απ'έξω είναι όλα τα λεφτά!

    Τα σακουλάκια είναι κλασικό στοιχείο στις άλλες χώρες και ο κόσμος τα χρησιμοποιεί κατά κόρον. Ελπίζω να μην τα απέσυραν μετά την πρώτη χλιαρή αποδοχή, τέτοια πράγματα πρέπει να μπουν κάποια στιγμή στη συνείδησή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το σχόλιο μου ήταν ειρωνικό Δημήτρη.Περιοχές-γειτονιές και ο,τι άλλο,με 'παλιά' κτίσματα δεν πρέπει να "αλλοιώνονται" με νέα στοιχεία και οικοδομήματα,αλλά να μένουν ως έχουν και να συντηρούνται.Αλλωστε δεν είναι και πολλές .
    Τα κουτιά υπάρχουν ακόμα,αλλά χωρίς περιεχόμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γουστάρω την υποστήριξη στα αδικημένα γορόνια!
    Δημήτρη, επικοινώνησε μπας και βρεθούμε σε κάνα βουνό το καλοκαίρι! Της Ελλάδας, εννοώ, γιατί το διαβατήριο το έληξα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ε κάποιος πρέπει να πει και γι'αυτά!

    Έκλεισα ήδη εισιτήρια. Να βρεθούμε βεβαίως. Για θυμήσου εκείνο το περσυνό σου ταξιδάκι στην Κερκίνη (το'πιασες το υποννοούμενο...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή