...πλέον γνωστή και ως La Brebis!

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Things I learned from the French pt.2

"Υπάρχουν πολύχρωμα τυριά"
 

5 σχόλια:

  1. Και κάτι άλλο που πρέπει οπωσδήποτε να μάθεις από τους Γάλλους, είναι ότι τα μεταξωτά τυριά, θέλουν και μεταξωτά μαχαίρια. 231 χιλιομετράκια χωρίζουν το χουργιό σ΄ από την πρωτεύουσα του μαχαιριού και του άλλου τυριού (όχι του βγομεγού γαλλικού τυγιού).

    Πού είν΄ το βιντεάκι για;

    Ο κατσικάς μας έφτιαξε ένα καινούργιο φέτος που μοιάζει με το pérail, αλλά με κατσικίσιο γάλα. Αύριο θα το δοκιμάσουμε: επιτέλους προφτάσαμε ένα πριν πέσουν όλα τα λιμασμένα επάνω στον πάγκο του (λόγω κρύου: από τους 28 στους 6).

    Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαχαιράκι έχουμε ένα μικρό μεταλλικό που το είχα πάρει δώρο στην κερά και ένα Οπινέλ που το είχα βρει τυχαία στις περσινές διακοπές. Με εκείνα τα μέρη πάντως έχω ανοιχτούς λογαριασμούς που αν όλα παν καλά θα λυθούν του χρόνου. Πρέπει να κάνω ένα δεκαήμερο πεζοπορικό. Το τυρί τους είναι σαν το Cantal; Είχα δοκιμάσει πριν κάτι μήνες ένα extra vieux και ήταν χαλαρά το πιο νόστιμο που έχω φάει. Επίσης περιμένω αύριο-μεθαύριο να σκάσουν μύτη οι γονείς ενός συναδέλφου από κει πάνω και θα μου φέρουν δυο κεφάλια από τον Νεκτάριο που φτιάχνουν για να τον κάνω εξαγωγή. Θα πέσει γέλιο στο αεροδρόμιο, στο λέω!

      Στο'στειλα ντε, μη βαράς.

      Ωραίος! Φτιάχνουν και στα Γιάννενα φέτος τυριά, για πρώτη φορά. Η γιαγιά φτιάχνει φέτα μονίμως αλλά κίτρινα τυριά πρώτη φορά, για να δούμε.

      Διαγραφή
    2. Είδες τι έκανες; Τώρα γύρισα από τα ψώνια. Salers, Tomme de Savoie, Roquefort και δύο ψόφια κατσικίσια προστέθηκαν στη λίστα. Σαν τυροκομείο θα μυρίζει η Lufthansa.

      Διαγραφή
  2. Νοστιμούλι φαίνεται. Με φρέσκο ζυμωτό ψωμάκι, βρεγμένο με μια σταλιά φρέσκο λάδι, θάναι χάρμα...

    Αρκεί να μην μυρίζει και χρειαστεί να βάλεις το μαχαίρι στη χλωρίνη... Πφφφ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμμμ...κάπως έτσι πήγε!

      Χλωρίνη; Γιατί, τι έχει; Ίσα-ίσα το τυράκι είναι καλυμμένο με πενικιλίνη!

      Διαγραφή