...πλέον γνωστή και ως La Brebis!

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Προς τη Δύση

Λογικά αυτή η δεκαετία στα Γιάννενα μου άφησε τα σημάδια της. Ανατολικά υπάρχει ο παράδεισος του βουνίσιου αλλά όχι, εκεί εμείς. Μια βδομάδα μετά από αυτό, αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στον τόπο του εγκλήματος γιατί η περιοχή έδειχνε πολλά υποσχόμενη. Σάββατο πρωί το αμάξι φορτώθηκε και φύγαμε.


Πρώτη στάση για ανεφοδιασμό στον παραγωγό. Το οικόπεδο δίπλα στον δρόμο είναι μεγαλούτσικο ώστε να χωράει, δέντρα, ζαρζαβάτια και πουλερικά τα οποία πωλούνται επί τόπου. Φορτώνουμε φρούτα και κάτι κρεμμυδόσκορδα.



Παρακάτω βρίσκεται το Sauve. Ένα μόνο από τα κτίσματα της πρόσοψης πάνω στο ποτάμι έχει κάτι άθλια μπετά τύπου ελληνικής κωμόπολης και το έχουν μισοκρύψει πίσω από μια τεράστια ζωγραφιά.

The town of Sauve
Μην την ψάχνεις, στη μέση είναι.

Από εκεί στο Saint-Hippolyte-du-Fort και πλέον μπαίνουμε στα Cévennes από κάτι στενούς δρόμους μέσα στο δάσος ως το μακρόστενο χωριό, Lasalle.

Lasalle
Τα συγχαρητήρια για την παρατηρητικότητα στην κυρία παρακαλώ.

Καταλήγουμε στο Anduze όπου και αράζουμε σε κάμπινγκ δίπλα στο ποτάμι. Λίγο φαΐ, ύπνος κάτω από τα δέντρα και μετά στήσιμο σκηνής. Προσπάθεια για μπάνιο αλλά το νερό είναι ζεστό και δεν εμπνέει, οπότε εγκαταλείπουμε και πάμε για βόλτα στην πόλη ως το βράδυ.

Anduze


Την επομένη καίω τις σκέψεις που είχα για περπάτημα. Καλύτερα μια γύρα με το αμάξι να γνωρίσουμε λίγο το μέρος παρά να πάμε στα χαμένα. Κοντά στο Anduze είναι ο Saint-Jean.

Saint-Jean-du-Gard
Γοητευτικότατος ο Άη-Γιαννης.

Από εκεί και πέρα μπαίνουμε σε αχαρτογράφητη περιοχή. Ο δρόμος ανηφορίζει πλάι στον ποταμό Gardon, έναν από τους κυριότερους της περιοχής, μέχρι να φτάσει ψηλά στις πηγές του. Απίθανα μέρη με σπίτια χαμένα σε συνεχόμενους καταπράσινους όγκους και κοιλάδες που σε κάνουν να νιώθεις ότι είσαι τουλάχιστον χίλια μέτρα ψηλότερα απ'ότι στην πραγματικότητα.


Saumane
Saumane


Monteils
Monteils, προφανώς.


Faveyrolle
Faveyrolle

Αρχίζουμε να κατηφορίζουμε προς Valleraugue και βλέπουμε για πρώτη φορά το Mont Aigoual. Παρά τα μόλις 1565 μέτρα του, θεωρείται έμβλημα της περιοχής και έχει μια από τις σπουδαιότερες αναβάσεις.

Mont Aigoual
Λίγο τραγικό το καδράρισμα αλλά you get the idea. Όποια σταγόνα πέσει από δω μεριά
καταλήγει στη Μεσόγειο, οι υπόλοιπες τραβάν για Ατλαντικό.

Valleraugue
Valleraugue. Ντάλα μεσημέρι, στάση για μπύρα!



Λίγο παρακάτω κάνουμε την τελευταία στάση πριν πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής.

Μπανάκι κανείς;


Μέρα 1η:

View Larger Map

Μέρα 2η:


View Larger Map

Hint: κάνε κλικ στο "View Larger Map" και ενεργοποίησε τις φωτογραφίες αν έχεις μερικές ώρες για ξόδεμα.

2 σχόλια: