...πλέον γνωστή και ως La Brebis!

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Στο Κολοράντο

Αντιγράφω:

Colorado: Spanish, literally: red, from Latin colōrātus  coloured, tinted red
Collins English Dictionary - Complete & Unabridged 10th Edition. Retrieved March 06, 2012, from Dictionary.com website:http://dictionary.reference.com/browse/colorado




Α όχι, δεν πήγαμε στο Αμέρικα, έχει κι εδώ το μικρό του ξαδερφάκι, κάπου στους λόφους της Προβηγγίας. Κυριακή πρωί σηκώθηκα (ελαφρώς απρόθυμα) και με την τσίμπλα στο μάτι (χωρίς καν να βάλω τα γυαλιά μου) και πήγα κουτσα-κούτσα ως το σαλόνι για να δω αν ο ουρανός γύρισε σε μπλε χρώμα μετά από δύο μέρες μουντίλας. Επιτέλους, είπα. Έφτιαξε πάνω στην ώρα που έπρεπε.

Le Colorado Provencal

...μάλλον μαλακία κάναμε γρύλλισα μετά από μια ώρα οδήγησης και βλέποντας ότι η πρωινή τσίμπλα με εμπόδισε να βγάλω σωστό συμπέρασμα για τον ουρανό. Τελοσπάντων πάμε κι ό,τι βγει.

Ο καλλιτέχνης που λέγαμε και προχτές είχε ξυπνήσει. Δεν γίνεται να πάω στα ορυχεία της ώχρας και να μην έχω σούπερ-μπλου ουρανό για να κάνω χρωματική αντίθεση και γουάου φωτό! Κάτι τέτοιες στιγμές την γκρίνια μου την πληρώνει ο Σάντσο Πάντσα που κάθεται δίπλα και απλά κουνάει το κεφάλι.

Ochre

Το μονοπάτι που είχαμε στον χάρτη έγραφε διάρκεια διαδρομής 6 ώρες. Ωραία, να μπαίνουμε σιγα-σιγά και σε ρυθμό για τη νέα περίοδο. Μπαίνοντας στο πάρκινγκ, ο τύπος μας δίνει ενημερωτικό φυλλάδιο με τις διαδρομές: μπλε (1 ώρα), μαύρη (2 ώρες), κόκκινη (3 ώρες). Πάει και ο ρυθμός λέω...Φύγαμε για την  κόκκινη.

Multicoloured hills

Red island

Le Colorado Provencal

Le Colorado Provencal

White path

Το ίδιο βράδυ έβρεξε και έπιασε αέρας. Το πρωί της Δευτέρας η ατμόσφαιρα ήταν τόσο καθαρή που για πρώτη φορά διέκρινα στον ορίζοντα τα Vercors. Αν ο Σάντσο συνεχίσει να είναι τόσο πιστός ακόλουθος θα έχουμε ένα ενδιαφέρον καλοκαιράκι.

(έχω και μερικές ακόμη φωτογραφίες έδω)

Εδώ είναι:

View Colorado Provencal in a larger map

8 σχόλια:

  1. Πολύ Sci-fi το τοπίον. Κάνα πολωτικούλι φιλτράκι να σκουρύνει τον ουρανό, ρε γμτ, δεν είχες;
    Με εντυπωσιάζει, βεβαίως, που έχουτε λιακάδα σα 'πάνου. Έστω κι αυτή την χλωμή.
    Εμείς, εδώ χάμου, ακόμα στη μπίχλα και στη μίρλα είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι συγκεκριμένες είναι τραβηγμένες με την compact της κυρίας οπότε πολωτικό δεν παίζει. Από την άλλη, αφού για τις αναλογικές έχω σταθερούς φακούς θα έπρεπε να πάρω ένα κάρο φίλτρα και δε λέει.

    Αύριο παίρνω πίσω φιλμ που παρέδωσα σε διαφορετικό φωτογραφείο. Εκεί θα δείξει αν έχει πρόβλημα η Nikon μου ή όχι.

    Ο καιρός ναι, σε γενικές γραμμές ήταν καλός. Εκείνη τη μέρα έπιασε και 18 βαθμούς παρακαλώ. Μετά έπιασε ο κλασικός βοριάς της περιοχής και τα έχει σαρώσει όλα πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Nikon τι πρόβλημα νάχει, ωρέ; Να την έπιασε νοσταλγία για τα πάτρια εδάφη; Νωρίς είναι.
    Πιστεύω πως πιθανώς ο εκτυπωτής (γιατί ηλεκτρονικούς εκτυπωτές έχ'νε όλα τα μαγαζά πλέον) είναι ρυθμισμένος για αυτά τα καινούργια τα Instagram από τα I-Phones, που βγάζουν ντεμεκ παλιές φωτογραφίες. Ηλεκτρονικά φίλτρα, δηλαδή, που δίνουν στην ψηφιακή εικόνα μια ψευτο-απόχρωση παλιάς έγχρωμης. Γι' αυτό ίσως να σου έκανε μεγάλο κορεσμό στο κόκκινο χρώμα (saturation που λένε στο χωργιό μου) και να σου υποβάθμισε τα μπλε, που συνήθως πρώτα ξεβάφουν στις παλιές φωτογραφίες.
    Λέω 'γω τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλα καλά τελικά. Έφταιγε το κωλοφωτογραφείο, τζάμπα τα φράγκα που τους ακούμπησα. Η μηχανή θα μπορούσε να μπάζει φως από πουθενά, να της έχει φύγει το φωτόμετρο και άλλα τέτοια.

    Άλλωστε τις φωτό τις παίρνω μόνο σε cd, σχεδόν ποτέ δεν τις τυπώνω, άρα κάναν μαλακία στην εμφάνιση. Φάνηκε και από κάτι slides που τους είχα αφήσει. Άσε, μαύρη στεναχώρια. Και τα τρία φιλμάκια όχι απλά κορεσμό στα κόκκινα αλλά όπου είχε σκιές το μετέτρεψε σε μια σκούρη μωβ λάσπη.

    Σήμερα από το άλλο μαγαζί έκανα νέα παραλαβή. Ίδια μηχανή, ίδιο φιλμ και το αποτέλεσμα εξαιρετικό. Άσε που έκανε κάτι θηριώδη σκαναρίσματα σε 5000x3300 pixels. Εκεί χαλάλι τα χρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μουαχαχα!
    Σιγά μην έπαθε η Nikon νταράκουλο επειδή άλλαξε γεωγραικό μήκος (και πλάτος).
    Έχω στο σακίδιο, στο πάνω μέρος του παταριού, μια Canon A-1* με μότορ ντράιβ, την πρώτη μηχανή που αγόρασα με δικά μου λεφτά, η οποία άφησε κάποτε άγρια τα ίχνη της στο χέρι καποιανού Ροδίτη, που με κυνήγαγε για πελάτη. Μια -τσακ!- με το μοτόρι και ο τύπος ηρέμησε. Αυτές οι μηχανές δεν παθαίνουν τίποτε. Ηλεκτρομηχανικές, βλέπεις, με κάτι καλώδια να, μετά συγχωρήσεως.
    Καλή νύχτα

    * Με εστιακή απόσταση από τα 24 χλστ. μέχρι τα 500 χλστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 24-500??? Απ'ό,τι φαίνεται είσαι πολύ χειροδύναμος! Όντως είναι σκυλιά. Για τον λόγο αυτό τους συμπεριφέρομαι σαν να μην πρόκειται να πάθουν ποτέ τίποτα. Και για τον λόγο αυτό ανησυχώ μήπως μια μέρα μου μείνουν στο χέρι! :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όχι σε ένα φακό, εννοείται. Σε ένα σακιδιάκι πλάτης μέσα χωράνε όλα. Αλλά τώρα τις έφαγαν οι ψηφιακές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή