...πλέον γνωστή και ως La Brebis!

Τρίτη, 10 Απριλίου 2012

Easter, phase 1

Σάββατο πρωί αναχώρηση από τον σταθμό της Αβινιόν με προορισμό Γενεύη. Σε κάθε μεριά κι ένας γνωστός, στη συγκεκριμένη δύο. Για έναν περίεργο λόγο δεν είχαμε καθυστέρηση με τα τρένα και έτσι πριν το μεσημέρι φτάσαμε, κλειδώσαμε τα πράγματα και βγήκαμε για ξενάγηση στην πόλη. Όμορφη πόλη και όχι πολύ μεγάλη. Τα κυριότερα αξιοθέατα είναι ο καθεδρικός (μάπα φωτό, δεν βάζω τίποτα)...

...ένας σπασμένος σωλήνας ύδρευσης
...και ένα ρολόι!
Αν οι Ελβετοί έβλεπαν τη ρολογάρα που έχουμε στην Τσιμισκή θα μάζευαν τα μπογαλάκια τους για τον νότο! Από εκεί και πέρα επιστροφή στο σπίτι, μαμ και νάνι. Ο καιρός ήταν βαρύς και είχα ανησυχίες για την ανάβαση της επόμενης ημέρας στα Jura. 

Ξύπνημα το επόμενο πρωί με ψιχάλα και μουντίλα. Το βουνό πάνω από το σπίτι κλειστό από σύννεφα. Η πεζοπορική εκστρατεία μετατρέπεται σε καφέ και κρουασάν με θέα τις Άλπεις και το Mont Blanc που βρίσκονται απέναντι.

Οι Άλπεις. Λίγο αριστερότερα του κέντρου το Mont Blanc.
Φυσικά προς το μεσημέρι ο καιρός τοπικά βελτιώθηκε και έτσι κατάφερα να βγάλω μία φωτογραφία προς τα Jura πριν πάμε για πριβέ ξενάγηση στο CERN (όχι κι άσχημα!).

Le Reculet από το Thoiry.

Το βράδυ ο καιρός είχε ανοίξει περισσότερο...

Aiguille du Midi (αλήθεια!) πάνω στο κουνημένο φεγγάρι.

Το απόγευμα ακολούθησε αποκριάτικη παρέλαση σε γειτονικό χωριό (θα μπει σε ξεχωριστό post μόλις εμφανιστούν οι αναλογικές). Μετά την κατανάλωση ικανής ποσότητας αλκοόλ, επιστροφή στο σπίτι για πασχαλινό τραπέζι, κρασιά και μπύρες που έληξαν στις 3 το πρωί. Η τελευταία μέρα μας στην περιοχή αφιερώθηκε σε περίπατο εν μέσω λιβαδακίων στα γαλλοελβετικά σύνορα, όπου απολαύσαμε τις θετικές πλευρές της συνθήκης του Σένγκεν αλλάζοντας κράτος κατά το δοκούν.


Η δεύτερη φάση του φετινού πάσχατος θα λάβει χώρα εκτός απροόπτου στα πέριξ του Μονπελιέ, χάρη στο γραφείο γνωριμιών "Ο Σκύλος". Over.

1 σχόλιο: