Μιας και το τωρινό μας σπίτι είναι στην ακρή του χωριού, είναι πιο εύκολο να βγαίνουμε για βολτίτσες (όταν δε βαριόμαστε βεβαίως). Αν και ο καιρός πλέον κρύωσε, είναι ωραία τα μέρη αυτές τις μέρες γιατί τα αμπέλια αλλάζουν χρώμα.
Εμείς πήγαμε προς αυτό το Ρετούρ. |
Από την κάτω πλευρά του χωριού έχει ένα μεγάλο και ωραίο πλάτωμα όλο αμπέλια. Θα κανονίσω να πάω μια από αυτές τις μέρες να το φωτογραφίσω. Τόσο κίτρινο χρώμα μου θύμισε τα ηλιοτρόπια της Βόλβης.
Ωρε, αμπέλια! Κάνα κρασάκι τ΄ς προκοπής έχετε σα'πέρα ή με Μποζολέ (μον κύλ) Νουβώ τη βγάζετε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚοτ ντι Γον βιλάζ αβέρτα. Ωραία κρασά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓον; Όπως Γον Γουίζλι στον Χάγι Πότεγ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκγιβώς!
ΑπάντησηΔιαγραφήγεια το σχολιο θα ειναι ασχετο με το post, θελω την βοηθεια σου: φετος το πασχα θα πρεπει να ψησω προβατινα (εχασα στοιχημα) και απο ψησιμο ξερω μονο ψαρια οποτε ψαχνω συνταγη (για να τους αφησω αφωνους) ή tips ευχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφήΛιλα
πστ αν υπαρχει και βοηθεια στο τι κρασι να σερβιρω καλοδεχουμενη ευχαριστω πολυ
Καλησπέρα Λίλα! Ακριβώς πριν ένα χρόνο είχα βάλει μια παράγραφο με συμβουλές για το ψήσιμο της προβατίνας. Είναι εδώ:
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://e-provatina.blogspot.fr/2012/11/ventouxthereturn.html
Είναι πολύ σημαντικό να είναι καλό και σιτεμένο το κρέας πάντως, από κανένα χασάπη εμπιστοσύνης. Όσο για το κρασί, ρώτησα τον προσωπικό μου σομελιέ στη Λυών και μου είπε:
"Προσωπικά, θα έλεγα μια καλή Νάουσα, αλλά συνήθως προτιμώ κάτι της περιοχής (από κει που είναι η προβατίνα)"
Άντε, στον αφρό σας έχουμε! :Ρ
(Μην ξεχάσεις να μας πεις πώς βγήκε και ό,τι χρειαστείς εδώ είμαστε)