...πλέον γνωστή και ως La Brebis!

Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Easter, over and out!

Γεμάτο σαββατοκύριακο, ωραίο. Πρωί του Σαββάτου φτάσαμε στο Russan για περπάτημα στο φαράγγι του ποταμού Gardon. Δεν ήταν και κανένα σπουδαίο μονοπάτι, κυρίως διαδρομή σε χωματόδρομους ανάμεσα σε πουρνάρια, αλλά μας αποζημίωσε με μερικές ωραίες εικόνες.

Meandering Gardon
Πέταλο του ποταμού
Pont Saint-Nicolas
Η γέφυρα του Saint-Nicolas. Πριν δυο βδομάδες αυτό το κομμάτι ήταν
τελείως στεγνό αφού όταν η ροή είναι χαμηλή το ποτάμι περνάει
υπόγεια και βγαίνει λίγο παραπέρα.  
My idea of a nice village
Το χωριό Vic. Πραγματικά η εικόνα της ημέρας!
Κάτι παραπάνω από 2:30 ώρες περπάτημα με φουλ γκάζια και ροδοκοκκίνισμα από τον ήλιο. Πριν την επιστροφή, στάση στο κατάστημα ονόματι "Istanbul" για αναπλήρωση με διπλά κεμπάπια με "hot sauce". Στο σπίτι προετοιμασία για την επόμενη μέρα και την επίσκεψή μας στο Montpellier.

Κασόπιτα και ένα καζάνι χαλβάς
Την Κυριακή στον δρόμο ανυπομονησία για να γνωρίσουμε αυτόν τον τύπο που ανταλλάξαμε πριν ένα μήνα στοιχεία στα σχόλια ενός blog και μας κάλεσε για πασχαλινό τραπέζι σε σπίτι Γάλλου φίλου του. Βρεθήκαμε και είμασταν σαν να γνωριζόμαστε χρόνια. Καλό αυτό γιατί χωρίς χρονοτριβή πέσαμε στις προετοιμασίες για το τραπέζι (βασικά ήταν δύο τραπέζια) που αν έβγαινε στην τιβί δικαιωματικά θα έπαιρνε τον τίτλο "Wipeout: Ελλάδα Vs. Γαλλία".

Μεζεδοτράπεζο (τα προκαταρτικά)
Ανταγωνίστηκαν τα βαμμένα αυγά κότας με τα βαμμένα αυγά ορτυκιού, ο παστουρμάς Μιράν με το σπιτικό φουά-γκρα, το ούζο με την σαμπάνια, η ρετσίνα με ερυθρό δωδεκαετίας, οι βάσκικες πιπεριές με το τζατζίκι. Το κοντοσούβλι έπαιξε μόνο του γιατί δεν κατέβηκε αντίπαλος.

Τα μοντέλα φωτογραφίζονται  πάντα
δίπλα στην πισίνα!
Όλοι μας στη μάχη το παίξαμε Ελβετοί και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καθαρίσουμε μετά από ένα τετραωράκι. Βόλτα στη θάλασσα, κουβεντούλα και ένα γρήγορο τσάι στο σπίτι πριν ξεκινήσουμε για πίσω την ώρα που βράδυαζε.

Ακόμα να συνέλθω.



Ορίστε και η διαδρομή της πρώτης μέρας, αν και νομίζω ότι κανένας πλεόν δεν τη θυμάται...

6 σχόλια:

  1. Ωραία βόλτα - ωραία κασόπιτα - ωραία μεζεκλίκια!

    Ελλας - Γαλλία : Συμμαχία!

    Αντε και του χρόνου!

    Υ.Γ. Ρετσίνα εναντίον πάλιουρα, κάτι σε Δαυίδ-Γολιάθ μου έκανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και του χρόνου, indeed!

    Αν και δε δοκίμασα, έμαθα ότι ήταν ρετσίνα σαλονάτη. Έτσι κι αλλιώς εκείνη την ώρα ήταν είτε αυτή, είτε το ούζο. Ο πάλιουρας βγήκε και καταναλώθηκε όταν πάνω στο τραπέζι υπήρχε μόνο το φωτομοντέλο. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πήγε με τιμές ο πάλιουρας. Εύγε!

    Ολο ξεχνάω να δοκιμάσω το "δάκρυ πεύκου" που ακούγεται πολύ. Τώρα που καλοκαιριάζει μάλιστα, και με κάνα ψαρικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το είχα δοκιμάσει πριν μερικά χρόνια. Γενικώς ρετσίνα δεν πολυπίνω και είχα φοβηθεί λίγο που ακούμπησα 12 ευρωπούλια αλλά τα άξιζε μέχρι τελευταίας σταγόνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Que κασόπιτα? Ανοίξτε κανένα φύλο να τους τρελάνετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχώς Άρη το πλησιέστερο που διαθέτουμε σε πλάστη είναι κάτι άδεια μπουκάλια κρασί. Κι όμως, η ταπεινή κασόπιτα εξουδετερώθηκε άμεσα από τις φίλιες δυνάμεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή