...πλέον γνωστή και ως La Brebis!

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Ανάρτηση σούπα

Για του Άη-Μήτσου είχαμε καλεσμένους στο σπίτι και μπόλικο μαγείρεμα.

Φτιάξαμε (έφτιαξε) και τυρόπιτα.

Φτιάξαμε (έφτιαξε) και κολοκυθόσουπα. Με κάρι.

Πήγαμε και στο νέο αγαπημένο καφέ εδώ κοντά το Σαββάτο το πρωί. Κρίμα που δεν έχει χώρο μέσα για τον χειμώνα!




Σήμερα δουλειά δεν έχει, είναι των Αγίων Πάντων κι εδώ το παίρνουν στα σοβαρά. Όπως παίρνουν γενικώς στα σοβαρά αργίες που πέφτουν Τρίτη ή Πέμπτη και μ'ένα μαγικό ραβδάκι τις μετατρέπουν σε τετραήμερα. Εμείς από την άλλη, μια ζωή να μας πάρουν για σοβαρούς οι "ευρωπαίοι", να αποδείξουμε αυτοτιμωρούμενοι ότι χωράμε στην παρέα τους. Τρίχες κατσαρές.


Εκτός από το να παπαρολογώ και να είμαι στον καναπέ κουκουλωμένος μέσα στο πάπλωμα, σήμερα αποφάσισα (τι αποφάσισα, σχεδόν με έσυρε) και να πάω μετά από καιρό βόλτα στο κάστρο.




Μου βγάλαν την πίστη οι φωτό να τις σιάξω. Είμαι νέος στο RAW και ζορίζομαι ακόμη και για τα πιο απλά πράματα. Ωραίο πάντως το φθινόπωρο. Έχω μερικές ακόμη να ανεβάσω και επιπλέον αύριο θα πάμε προς αναζήτηση πορτοκαλί δάσους.


Για το γκραν φινάλε έχω συνταγάρα. Ξεθάψαμε τον μύλο για τον πουρέ και φτιάχνουμε σούπες κατά βούληση με ό,τι βρεθεί. Για μανιταρόσουπα ετοίμασε τα παρακάτω:


Κάψε λίγο λαδάκι και βάλτα με τη σειρά μέσα να τσιτσιρίσουν. Αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα και σβήσιμο με λευκό. Ενάμισι ποτήρι νερό και να βράσουν μέχρι να ψιλογίνει η πατάτα. 'Αλεσμα στον πουρεδοποιητή, μια τελευταία βράση αν θέλει δέσιμο, λίγη κρέμα και είσαι έτοιμος.

ΥΓ. Τα ρεβύθια δεν είναι κάποιο μαγικό συστατικό. Τα είδα στο ψυγείο και φαντάστηκα ότι θα ταιριάζουν. Τι εννοείς, δεν έχεις συνεχώς βρασμένα ρεβύθια στο ψυγείο;;;

ΥΓ2. Πάω τώρα να δω επιτέλους τον Σούπερ Δημήτριο. Το Gattaca από αύριο.

6 σχόλια:

  1. Oi oti nanai είναι φοβεροί - δες afougrage et damage. Ημουν φαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, εγώ κύλισα με "Άλλοι θα έπρεπε να ντρέπονται", όνομα και πράμα. Πάντως ο συνονόματος, μόλις τον τελείωσα, πολύ μπροστά.

      Διαγραφή
    2. ακαιπούσαι: η συνταγάρα θα δοκιμαστεί όπωσδήποτε. :-)

      Διαγραφή
    3. Πρέπει πρέπει, όπως και η κολοκυθόσουπα και η σπαραγγόσουπα.

      Διαγραφή
  2. Το "εδώ" δείχνει να είναι πολύ όμορφο!!
    Ζηλεύω και πρέπει να ξεσηκώσω τον τρελοτουρίστα που μου έγινε ξαφνικά σπιτόγατος για εκδρομή!!

    Τρελοτουρίστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή