...πλέον γνωστή και ως La Brebis!

Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2013

Στην υγειά μας

Τα βατόμουρα που μαζέψαμε φέτος ήταν σαφώς λιγότερα από πέρσι. Έφτιαξα το πρώτο μου βαζάκι μαρμελάδα και τα υπόλοιπα τα πάτησα και τα έβαλα σε δυο μπουκάλες για να κάνω λικέρ. Ακολουθούν οι δόσεις και καναδυό παρατηρήσεις γιατί τα άνοιξα και τα δοκίμασα κιόλας. Για να πω την αλήθεια ψιλοτελειώνουν.

Λοιπόν για 250 περίπου γραμμάρια βατόμουρα έβαλα 3/4 της κούπας ζάχαρη και 250ml αλκοόλ 40%. Για έξτρα άρωμα πέσαν πέντε γαρύφαλα κι ένα γλυκάνισο. Τα κράτησα κλειστά για έναν μήνα ακριβώς ώστε να γίνουν. Η διαφορά μεταξύ των δυο παρτίδων ήταν ότι στην πρώτη έβαλα λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και στην δεύτερη καστανή.

Τελικά αφού τα δοκίμασα μπορώ να πω ότι αυτό με την καστανή έχει πιο γεμάτη γεύση. Επίσης τα επόμενα θα τα αφήσω διπλάσιο χρόνο κλειστά, θα γίνουν καλύτερα. Ήδη προετοιμάζεται η επόμενη δόση! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου