...πλέον γνωστή και ως La Brebis!

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Ένθετο "Διασκέδαση-Μαγειρική"

Την ώρα που γράφω τούτες τις αράδες ακούγονται απ'έξω οι πρώτες μουσικές. Είναι του Άη-Βίκτωρα του αμπελοπροστάτη και έχουμε τετραήμερο πανηγύρι ως τη Δευτέρα. Το πρόγραμμα ξεκινά καθημερινά με τουρνουά χαρτιών, ακολουθεί petanque (πώς θα μπορούσε αλλιώς!) και μετά ψησίματα και μουσικές δίπλα στις εγκαταστάσεις του αυτοσχέδιου λούνα-παρκ. Ενδιάμεσα έχουν μπλέξει στο πρόγραμμα μια γαϊδουροδρομία, μια ταυρομαχία, ενώ ο σκοπευτικός σύλλογος διοργανώνει μαραθώνιο τουφεκίσματος ως τις 2 τα ξημερώματα. Αύριο το βράδυ που κορυφώνονται οι εκδηλώσεις θα έχουμε Disco DJ, χορεύτριες και μηχάνημα με αφρό παρακαλώ. Μόνο λαχειοφόρος με δώρο home cinema λείπει.

Εμείς περιμένουμε επισκέψεις αύριο. Από τότε που το βρήκανε λέει το μποζόνιο στο CERN, δεν έχουνε τι να κάνουν. Φέρνει, πιστεύω καλό, κρασί. Εμείς πάλι επισκευτήκαμε πρώτη φορά το τυροκομείο εδώ δίπλα:


Τούτα είναι κατσικίσια. Φρέσκο (πάνω αριστερά), ντεμί (πάνω δεξιά), ντεμί βρωμερό (κάτω αριστερά, μας το έκανε δώρο), γινωμένο (κάτω δεξιά). Φυσικά γίνεται και πιο γινωμένο, σκληρό, σουφρωμένο και καταπράσινο από τη μούχλα αλλά φάγαμε δύο τέτοια το προηγούμενο σουκού. Υπόψιν, ότι τα παραπάνω χρεώνονται 1,20-1,60 ευρώ το τμχ, όχι άσχημα δηλαδή.

Επειδή όμως κάναμε μεγάλη πεζοπορική την τελευταία φορά, μας υποσχεθήκαμε ένα γερό γεύμα σαν δώρο.
Πατατούλες με μια μπριζό...σόρρυ με μια φετούλα
μπέικον από πάνω.
(Υπόψιν πως αν ψιλοκόψεις τις πατατούλες και τις βάλεις στον φούρνο στη λαδόκολλα με μια κουταλιά λάδι γίνονται σαν τηγανητές)

Ρίχνουμε τα μπιφτέκια στο βούτυ...σόρρυ
στο αγνό, παρθένο, ελαιόλαδο.

Μετά ρίχνουμε εκεί μέσα μανιτάρια και κρεμμύδια. Αν έχει καεί και λίγο το βούτυ...σόρρυ
το αγνό, παρθένο ελαιόλαδο εννοώ, τόσο το καλύτερο.

Μπον απετί και καλές κορφές!

3 σχόλια:

  1. Αυτό με τα τυριά θα το ξαναξεκινήσω μόλις χειμωνιάσει: http://chocorello.blogspot.gr/2011/02/sequel.html

    Το άλλο με τις πατάτες και τη λαδόκολλα θα το δοκιμάσω. Εμαθα ένα ενδιαφέρον από τον jamie oliver: βράζεις τις πατάτες για 15' πριν τις ψήσεις στο φούρνο. Το δοκίμασα με πατατίδια με τη φλούδα και δεντρολίβανο και καραλέει.

    Τα χρόνια μου πολλά στον Βίκτορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πω πω μου ανοιξες την ορεξη λεμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Chocorello: Ωραίος. Do-it-yourself-everything φάση. Το έχω ακούσει κι εγώ για τις πατάτες αλλά δεν το δοκίμασα ποτέ είναι η αλήθεια. Ο Βίκτωρας είναι έξω και τα σπάει τώρα.

    @Άρης: Εμ, στο φου-βου μόνο το έγραψα ότι δεν πρέπει να το διαβάσει νηστικός αυτό το ποστ οπότε την πάτησες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή