...πλέον γνωστή και ως La Brebis!

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Bella Italia?

...κάπως έτσι λοιπόν ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη μας πολυήμερη πεζοπορία χωρίς αυτοκίνητο. Σίγουρα θα το ξαναδοκιμάσουμε με την πρώτη ευκαιρία. Φτάσαμε αργά το απόγευμα στο σπίτι πολύ κουρασμένοι αλλά δεν είχαμε χρόνο για χάσιμο. Σε δυόμιση μέρες ξεκινούσαμε και πάλι!


Φλάσμπακ στο γραφείο μερικούς μήνες πίσω...
-Λοιπόν Ντιμιτγίς το μπάτζετ του συμβολαίου σου προβλέπει συμμετοχή σε ένα διεθνές συνέδριο.
-Αχά.
-Σε σχετικό αντικείμενο είναι ένα που θα γίνει στην Πράγα κι ένα στην Ιταλία.
-Για στείλε μου τους τίτλους να τα ψάξω, του είπα.

Στο σπίτι έκατσα να μελετήσω τι παίζει με τα δύο συνέδρια...προφανώς στο Google Earth! Από τη μία Πράγα, ωραία πόλη δε λέω αλλά πολύ φλατ ρε αδερφέ. Έχω και μια υφέρπουσα αποστροφή στους πολυδιαφημισμένους προορισμούς. Από την άλλη λέει Riva del Garda. Ούτε που την έχω ξανακούσει. Ωπ! Είναι σε μια τεράστια λίμνη, ωραίο αυτό. Ρε συ είναι στο Trentino, εκεί δεν έχει βουνά; Για να δούμε, Δολομίτες, πάρκο Adamello Brenta, πάρκο Stelvio κτλ κτλ. Εδώ είμαστε.

-Αφεντικό, θα πάω στην Ιταλία. Ξεκινάω τη χαρτούρα.

Τέλος του φλασμπάκ.


Για δύο μέρες το πλυντήριο δούλεψε υπερωρίες. Βλέπεις το πρότζεκτ ήταν πολύπλοκο: μια βδομάδα στο συνέδριο και μια σε κάμπινγκ. Θα πηγαίναμε με τα σαμάρια αλλά έπρεπε να πάρουμε πολλά είδη ρουχισμού. Συνεδριακά ρούχα για εμένα και μετά καθημερινά ρούχα, πεζοπορικά, συν τα γκαζάκια και τα κατσαρολικά, τρόφιμα, απορρυπαντικά, σαπούνια και δε συμμαζεύεται. Την προηγούμενη της αναχώρησης το πήραμε απόφαση ότι αποκλείεται να χωρέσουν όλα μέσα στους σάκκους και έτσι εκαταλείψαμε τα σχέδια για μακριές πεζοπορίες και ό,τι εξοπλισμό χρειαζόταν για αυτές. Αναχώρηση λοιπόν Παρασκευή απόγευμα με προορισμό το αεροδρόμιο της Μασσαλίας ώστε να πάρουμε την πτήση νωρίς το επόμενο πρωί.


Departure in a few hours...
Το καλύτερο σημείο για ύπνο στο αεροδρόμιο...


Βασικά αντί να περιγράψω αναλυτικά την διαδρομή ως την Riva, ας παραθέσω καλύτερα ένα πρακτικό σκίτσο που μόλις έφτιαξα*:



Την επόμενη φορά θα βάλω κάπου κι ένα καράβι, να είστε σίγουροι...


Παρόλα αυτά, φτάσαμε στον προορισμό μας αργά το μεσημέρι, με μόνο μια ώρα καθυστέρηση σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό. Μετά από λίγο έφτασε και η παρέα μας για το ΣΚ κατευθείαν από τα γαλλόφωνα καντόνια της Ελβετίας και βγήκαμε έξω για φαγητό και γνωριμία με την πόλη όπου θα μέναμε για μια βδομάδα. 


Garda lake
Εντυπωσιακή η λίμνη με τα βράχια από πάνω.

Riva del Garda
Προς τα βόρεια ξεκινούν τα πραγματικά βουνά.

Riva del Garda
Η κεντρική πλατεία με το ρολόι.

Streets of Riva
Σοκάκια...

Lanterns
Λαμπίτσες...

Riva del Garda
Ηλιοθεραπεία και μπανάκι στη λίμνη...

Ωραία η Riva, έτσι δεν είναι; Όχι ακριβώς, οι φωτογραφίες καμιά φορά παραπλανούν! Έχω τη συνήθεια να τραβάω με όσο το δυνατόν λιγότερο κόσμο μέσα στα κάδρα κι έτσι δεν φάνηκε όλη η αλήθεια. Η πόλη είναι σούπερ-τουριστικός προορισμός που από πολλές απόψεις μου θύμισε Χαλκιδική στα χειρότερά της: τίγκα σε μαγαζιά με σουβενίρ, πιτσαρίες, μπυραρίες και ρουμς του λετ, μέχρι και μποτιλιάρισμα μισής ώρας στην είσοδο της πόλης είχε το Σάββατο που φτάναμε με το λεωφορείο. Έτσι, η προηγούμενη φωτογραφία δεν είναι τόσο αντιπροσωπευτική του τι συναντήσαμε όσο η επόμενη:






Sunbathers at Riva del Garda
Έτσι γίνεται το σωστό το στοίβαγμα!

Θα μου πεις γούστα είναι αυτά, ο κόσμος φαινόταν να περνάει καλά άλλωστε. Πάσο.

Δυστυχώς/ευτυχώς όμως το συνέδριο αποδείχτηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρον και έτσι δεν κατάφερα να ξεκλέψω μερικές ώρες για να δούμε τις όμορφες μικρές λίμνες που βρίσκονται ολόγυρα. Μόνο ένα απόγευμα που ήταν κενό πεταχτήκαμε ως το γειτονικό Arco για μικρή βόλτα και για ν'αγοράσουμε ένα πιο αξιόπιστο αντίσκηνο.


Arco
Arco

Arco
Η εκκλησία...

The castle of Arco
...και το κάστρο.

Retro bike
Κι ένα ωραίο ποδήλατο. Κάνουν πολύ ποδήλατο εκεί πάνω ρε συ!


Από τροφή βασιστήκαμε περισσότερο σε μαγειρική παρά σε εστιατόρια γιατί τα τελευταία ήταν σχεδόν όλα τουριστοπαγίδες. Από την άλλη στο σούπερ μπορούσες να πάρεις πέντε πράματα της προκοπής για να φτιάξεις μόνος φαγητό. Σημείωση: μην ψάχνεις για ψωμί της προκοπής, τζάμπα κόπος!


Yum yum!
Ωραίο λευκό, τα κόκκινα σε τιμές απλησίαστες κι ας παράγουν πολύ στην περιοχή.

Πριν το κλείσω, πάρτε και δυο ακόμη φωτό που δεν έβαλα παραπάνω.


Riva seen from high
Μια πιο αεροπλανική.

Pause
Και μια πιο ρομαντική.


*οι εικόνες είναι από το openclipart.org


2 σχόλια:

  1. Nice! Έχω ακούσει από φίλους ότι το Arco είναι ο παράδεισος για αναρριχητικά ψώνια. Τι σκηνή πήρατε btw;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι για σας παιδάκια είναι πολύ ωραία εκεί! Στον κεντρικό δρόμο έχει 7-8 καλά μαγαζιά. :)

      Από σκηνές δυστυχώς δεν είχε πολλά πράματα, τα γυρίσαμε όλα και τελικά πήραμε την Marmot Limelight 2. Πολύ καλή σκηνή, προφανώς καμία σχέση με αυτήν που ήδη είχαμε. Τώρα μπορούμε να είμαστε λίγο πιο σίγουροι ότι δεν θα ξυπνήσουμε ένα πρωί μέσα σε λίμνη νερό ή ότι θα μας πέσει στο κεφάλι. :Ρ

      Το μόνο λάθος ήταν ότι δεν προσέξαμε όταν την αγοράζαμε ότι είναι τριών εποχών, θα προτιμούσα τεσσάρων αλλά δεν πειράζει.

      Διαγραφή