...πλέον γνωστή και ως La Brebis!

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Τουρ ντε Σάουθερν Φρανς

Γράφω την αποψινή ανάρτηση γιατί το έχω μεγάλη ανάγκη. Ανάγκη να σταματήσω να τρώω και να απασχολήσω αλλιώς τα χέρια μου. Βλέπεις, μια χαρά τα πήγαινα αλλά πριν είκοσι μέρες περίπου έσκασε μύτη η μάνα εκπληρώνοντας το τάμα που είχε κάνει. Δεν ήρθε μόνη βέβαια, έφερε μαζί της μια καραβαλίτσα τρόφιμα τα οποία σίγουρα θα μας φτάσουν σε περίπτωση πυρηνικού χειμώνα. Ας σταματήσω όμως τα παράπονα γιατί, να λέμε και του στραβού το δίκιο, απήλαυσα και με το παραπάνω τα φασόλια (ξερά και γίγαντες), τα παστέλια, τις αντζούγιες, τον τραχανά, τις μπάμιες, τον κιμά για μακαρόνια, τους κεφτέδες, τις καριόκες, τα σαραγλί, τον καφέ, το χαρουπόμελο, το σουτζούκι και τα τρία διαφορετικά είδη παστουρμά. Ζητώ ταπεινά συγνώμη στα εδέσματα που παρέλειψα να αναφέρω.

Είχε όμως την τιμητική της, δεν μπορώ να πω. Ακόμη θυμάμαι τον ενθουσιασμό της όταν της πρωτοείπα ότι βρήκα μια αγγελία για δουλειά στην Αβινιόν. Γι'αυτό και τα γυρίσαμε όλα:


Saint-Victor-La-Coste
Το χουριό


Saint-Victor-La-Coste
Το χουριό ΙΙ


Nîmes
Τη Νιμ με το ποταμάκι της...

Nîmes
...τα ωραία κτίρια...

The crocodile of Nîmes
...και τον κορκόδειλα για σύμβολο!


Φυσικά πήραμε και τον δρόμο για το νούμερο ένα αξιοθέατο της περιοχής (και νούμερο τρία σε ολόκληρη τη Γαλλία παρακαλώ), το ρωμαϊκό υδραγωγείο Pont du Gard.


Castillon-du-Gard
Αυτό είναι το Castillon-du-Gard, ένα όμορφο μεσαιωνικό χωριό εκεί δίπλα.

Πηγαίναμε που λες στο υδραγωγείο και κάνω μια στάση μέσα στα χωράφια για να τραβήξω την αποπάνω φωτογραφία. Εκείνη την ώρα βγαίνει μέσα από το χωράφι ένα μεγάλο τρακτέρι. Ο οδηγός του βλέπει την πινακίδα του αυτοκινήτου, σταματάει και κατεβαίνει να γνωριστούμε. Δεύτερης γενιάς, Έλληνας με καταγωγή από την Θήβα. Συναντηθήκαμε κυριολεκτικά στο τελευταίο μέρος που θα μπορούσα να φανταστώ.


Pont du Gard
Το υδραγωγείο είναι αυτό.

Τώρα θυμήθηκα όμως πως έχω μια πολύ καλύτερη φωτό του από παλιότερα την οποία δεν έχω βάλει ποτέ στο μπλόγκι.


Pont du Gard
 Ορίστε

Οι Ρωμαίοι που λες το είχαν φτιάξει ως μέρος ενός συστήματος ύδρευσης για να μεταφέρουν τα νερά ενός ποταμού από το Uzes όπου πήγαζε μέχρι τη Nimes καμιά τριανταριά και βάλε χιλιόμετρα παραπέρα. Πρόσεξε και άλλη μία λεπτομέρεια: αυτό το γιγάντιο κτίσμα φτιάχτηκε ώστε να μεταφέρει νερό πάνω από ένα ποτάμι. Ρωμαίοι: οι Σοβιετικοί της αρχαιότητας.


Uzes
Πήγαμε και Uzes (δις)

Uzes
Uzes ξανά

Lussan
...και φυσικά στο αγαπημένο μου Lussan.

Μέχρι εδώ ήταν σαν μια ωραία επανάληψη για εμένα, αλλά είχαμε και μερικά μέρη που δεν είχα ξαναπάει.


Beaucaire
Beaucaire

Arles
...και φυσικά Arles

Arles
...με μερικά πολύ όμορφα σοκάκια και μια ωραία αρένα.


Κάναμε κι άλλες επισκέψεις από τις οποίες δεν έχω φωτογραφίες αλλά τις κρατάω στο μυαλό μου. Την επόμενη φορά που θα έρθεις θα σε πάω κι αλλού!


Fermé
Α ναι, πήγαμε και στο Cavaillon!




2 σχόλια:

  1. Χάλιααααααα... Σ΄ωραία μέρη την πήγες τη μαμά προβατίνα! Καλά, υποψιάζομαι πως όταν συναντηθήκατε οι δύο ελληνάρες, αφήσατε τρακτέρ και αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου κι ανοίξατε μια Μαλαματίνα.

    Οι Ρωμαίοι ήταν όντως οι Σοβιετικοί της αρχαιότητας. Διότι είχανε τη damnatio memoriae, παναπεί όποιον θεωρούσαν πως είχε κάνει δημόσια γκέλα τον εξήλωναν από τη συλλογική μνήμη, όπως ο σύντροφας Στάλιν. Μόνο που επειδή ήσαν και πρακτικοί ανθρώποι, έφτιαχαν τα αγάλματα συναρμολογούμενα, ώστε αντί να φτιάχνουν καινούργιο άγαλμα, απλώς πετούσαν το κεφάλι του παλιού (του αφορεσμένου) και μοντάριζαν το καινούργιο. Πού να σκαλίζεις πάλι κοτζάμ πτυχωτή τήβεννο τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βοσκήσαμε παρέα! Να σου πω, όσους έχω συναντήσει είναι πολύ πιο "ψύχραιμοι" απ'ό,τι περίμενα. Κουβεντούλα, γνωριμία, μια ανοιχτή πρόσκληση για κάποιο μαγαζί/σύλλογο που συχνάζουν κτλ. Ίσως οι καταστάσεις είναι πιο χαλαρές απ'ό,τι πχ στην Γερμανία. Ο Νικόλας μπορεί να μας διαφωτίσει όταν το διαβάσει.

    Ένα κούτελο στην κοινωνία, γι'αυτό δεν ζούμε; :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή